Efter fylleskandalen – stjärnan väljer att hoppa av

CurlingEfter fylleskandalen – hoppar avSPORTBLADET

OS-hjälten ställde till med fylleskandal.

Nu hoppar Ryan Fry av sitt curlinglag.

”Jag måste kolla mig i spegeln för att förstå varför jag var så oprofessionell”, skriver han i ett pressmeddelande.

Förra helgen avgjordes ”Red Deer Curling Classic” i Kanada. Men curlingtävlingen hamnade i skymundan för den fylleskandal som briserade. Ryan Fry, som tog IS-guld i Sotji 2014, hade dragit ihop ett gäng lagkamrater som betett sig svinaktigt, slagit sönder väggar i omklädningsrummet, dunkat kvastar i isen och sparkat på stenarna.

Laget stängdes av – för evigt

– Det var 30-40 tomma ölflaskor där inne, dessutom dracks det shots. När de kom ut på isen var de hur packade som helst, sa en kommentator i tävlingens tv-sändning.

Laget diskades, kastades ut från turneringen och tidigare under veckan stod det klart att de stängs av från Red Deer Curling Classic på livstid.

Hoppar av laget

Ryan Fry, som var den största stjärnan i gänget som gjorde bort sig, skickade under torsdagen ut ett ångerfullt pressmeddelande. 40-åringen har sedan många år tillhört det framfångsrika kanadensiska Team Brad Jacobs väljer nu att hoppa av laget.

”Jag har har tillbringat de senaste dagarna med att tänka över vad som hände under tävlingen. Det har fått mig att kolla mig i spegeln för att förstå varför jag betedde mig så oprofessionellt. Jag kommer att göra vad jag kan för att se till att det här aldrig händer igen, och försöka gottgöra de som påverkats negativt”, skriver Fry.

”Vet inte när jag är tillbaka”

Han fortsätter:

”Med tanke på vad som hänt så har jag bestämt mig för att – för tillfället – lämna team Jacobs. Hur svårt det än är att göra så måste jag lägga all min energi på att växa som människa eftersom mitt beteende inte bara handlar om förra helgens tävling. Jag önskar laget all lycka när de tävlar i min frånvaro. Det finns inget bestämt datum när jag kommer tillbaka, men jag jobbar helhjärtat för att lyckas med det”.

Foto: Robert F. Bukaty / TT NYHETSBYRÅN/ NTB ScanpixRyan Fry.PER BOHMANARTIKELN HANDLAR OM

Curling