Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Microsoft Slutför Köpet av Activision Blizzard

Efter månader av förhandlingar och förväntan är det nu officiellt: Microsoft har avslutat sitt uppköp av Activision Blizzard. Beskedet kommer efter att den brittiska konkurrensmyndigheten CMA givit sitt godkännande.

Det här är inte bara något köp, utan en riktig storaffär inom spelvärlden. Med Activision Blizzard i sitt stall har Microsoft nu kontroll över några av de mest populära spelen, som Call of Duty och World of Warcraft. För att vinna CMA:s godkännande lovade Microsoft bland annat att molnspel baserade på Activision Blizzards spel inte skulle begränsas.

Microsofts egen Satya Nadella delade sin syn på affären: ”Att slutföra förvärvet av Activision Blizzard är inte bara ett affärsbeslut. Det handlar om vår vision för framtiden av spel, och hur vi kan göra den mer inkluderande och varierad för alla.”

Det har dock inte bara varit rosor och ljus kring uppköpet. En del i spelcommunityt har uttryckt oro över hur detta kan påverka konkurrensen. Microsoft har som svar betonat att de kommer att fortsätta stödja Activision Blizzards spel på alla plattformar, inklusive konkurrerande konsoler som PlayStation och Nintendo Switch.

Detta uppköp kan ses som ett steg för Microsoft att ytterligare förstärka sin närvaro i spelbranschen. Men som alltid när stora affärer sker, väcks frågan om hur det kommer att påverka den bredare marknaden. Kommer vi att se högre spelpriser, eller kanske nya innovativa sätt att spela?

Endast tiden kan säga exakt hur denna affär kommer att forma spelvärlden. Men en sak är säker: spelmarknaden kommer aldrig att vara densamma igen.

Senaste Nyheter Sverige