Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Nytt Xbox Series X-utseende och avancerad kontroll planerad för 2024

Microsoft överväger en nydesignad Xbox Series X och en avancerad kontroll för nästa år. Denna information avslöjas i ett läckt dokument.

Microsofts planer på att uppgradera sin populära spelkonsol har nyligen blivit allmänt kända genom ett dokument som läckt ut. Med kodnamnet ”Brooklin” kommer den nya versionen av Xbox Series X att sporta en cylindrisk design och vara helt digital, saknande en skivenhet. Dessutom antyder läckan att en ny kontroll, med kodnamnet ”Sebille”, kommer med banbrytande funktioner.

Förutom den nyskapande formfaktorn för konsolen, kommer ”Sebille”-kontrollen att utrustas med flera efterlängtade funktioner. Haptisk feedback, VCA-haptik som fungerar som högtalare, och tystare knappar och tumstockar kommer att införas. Även funktioner som uppladdningsbart och utbytbart batteri samt modulära tumstockar är inkluderade. Med dessa förbättringar siktar Microsoft på att ge spelarna en förhöjd och immersiv spelupplevelse.

Den exakta lanseringsdatumen och priset för den nya Xbox Series X och kontrollen är ännu okända. Dock är förväntningarna bland spelgemenskapen höga, givet Microsofts rykte för innovation inom gaming-världen.

För svenska spelentusiaster innebär dessa nyheter ett spännande tillfälle. Den nya designen och avancerade funktionerna lovar en förbättrad och mer engagerande spelupplevelse. Särskilt funktionen där VCA-haptik dubbleras som högtalare kommer att ge spelarna en känsla av att vara mitt i händelsernas centrum.

Det är också värt att notera att övergången till en helt digital konsol visar en tydlig riktning mot framtidens spel, där skivor kanske blir överflödiga.

Sammanfattningsvis, även om detaljerna är få och mer information väntas, är det klart att Microsoft tar ytterligare steg för att stärka sin ställning inom spelvärlden. Svenska gamers har all anledning att se fram emot 2024.

Vi kommer att fortsätta hålla våra läsare uppdaterade när mer information blir tillgänglig.

Senaste Nyheter Sverige