Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Playstation 5 får stöd för Dolby Atmos och upp till 8TB lagring

Playstation 5:s senaste beta-version av sitt operativsystem erbjuder nu stöd för Dolby Atmos ljud och kapacitet att använda upp till 8TB SSD-enheter för utökad lagring.

Sony har lanserat en ny beta-version av Playstation 5:s operativsystem. Uppdateringen innefattar stöd för Dolby Atmos, ett omgivande ljudformat som levererar ljud i tre dimensioner. För att använda Dolby Atmos på Playstation 5 krävs det att man har en TV, soundbar eller hörlurar som stöder formatet.

Bakgrundsinformation till berättelsen avslöjar att Dolby Atmos skapar en ljudupplevelse där ljudet kommer från alla riktningar, vilket simulerar en verklig ljudmiljö. Den nya beta-versionen möjliggör också användning av SSD-enheter upp till 8TB för extra lagring. Som jämförelse kommer standardmodellen av Playstation 5 med en lagringskapacitet på endast 667.2 GB, vilket kan vara begränsande för dem med många installerade spel.

”Denna uppdatering är verkligen en game-changer,” säger en beta-testare, ”ljudupplevelsen med Dolby Atmos är otrolig och den utökade lagringen kommer att vara till stor hjälp.”

Medan den nya beta-versionen för närvarande endast är tillgänglig för ett begränsat antal användare, har Sony inte meddelat när den kommer att rullas ut till alla. Under tiden kan användare fortfarande uppleva Dolby Atmos på Playstation 5 genom att koppla upp sig mot externa enheter som stöder formatet.

För de som behöver mer lagringsplats på sin Playstation 5 kan de koppla in en extern USB-enhet eller en större SSD. Ett annat alternativ är att radera spel som man inte längre använder.

Med introduktionen av denna beta-version tar Playstation 5 ytterligare ett steg mot att vara en än mer attraktiv spelplattform. Det rekommenderas att befintliga användare håller ögonen öppna för denna spännande uppdatering.

Senaste Nyheter Sverige