Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Bäckgatan 10A i Sandviken Byter Ägare – Andra Försäljningen på Ett År

Bäckgatan 10A i Sandviken Byter Ägare – Andra Försäljningen på Ett År
Foto: Bäckgatan 10A. Google Street View

Sandviken ser återigen ett husbyte på Bäckgatan 10A, endast ett år efter dess senaste försäljning. Ett ungt par i 30-årsåldern är de nya ägarna som har planer på att genomföra renoveringar.

Bäckgatan 10A, ett 1,5-planshus med en yta på 105 kvadratmeter, har bytt ägare inom kort tid. Trots att fastigheten, ursprungligen byggd 1965, är i gott skick, har det nya paret tydliga renoveringsvisioner. ”Vi siktar på att renovera köket och badrummet, och överväger även att omvandla ett av sovrummen till ett kontor,” delar kvinnan i paret. Hon fortsätter med att förklara hur de har sökt efter ett hus i Sandviken i flera år, betonande staden som en lockande plats att bosätta sig i.

Paret lyckades köpa huset för 1 375 000 kronor, något lägre än dess tidigare försäljningspris. Föregående ägare, ett äldre par i 50-årsåldern, valde att nedskala till en mindre bostad.

Fastighetsmarknaden i Sandviken fortsätter att visa styrka. En nylig rapport från Mäklarsamfundet avslöjar att 156 bostäder bytte ägare under augusti 2023, en ökning med 12% från föregående år. Dessutom pekar siffror från Svensk Mäklarstatistik på en 10% ökning av bostadspriserna i staden.

Dock kastar det pågående kriget i Ukraina en skugga över Sandvikens fastighetsmarknad. En del invånare uttrycker oro över framtida prissänkningar och ett minskat intresse för inflyttning till området. Kvinnan i det nya paret är dock optimistisk: ”Vi är övertygade om att Sandviken förblir en idealisk plats att leva på,” avslutar hon.

Senaste Nyheter Sverige