Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Klas Danielsson tar över rodret som styrelseordförande för Hemma

Klas Danielsson, före detta VD för SBAB och grundare av Nordnet, har nyligen utsetts till styrelseordförande för Hemma, en ledande svensk SaaS-leverantör inom energieffektivitet.

Hemma, som betjänar stora banker och energiföretag i Sverige, fokuserar på att driva positiv förändring genom att adressera energieffektivitet och klimatanpassning i fastigheter. Med sin bakgrund inom bankväsende, entreprenörskap och hållbarhet, anser Danielsson att Hemma har en betydande potential att bidra till positiv förändring och tillväxt i Sverige och Europa.

Danielsson har haft en framstående karriär, inklusive styrelseuppdrag för Ikano Bank, East Capital och Swedsec, samt att ha varit en viktig aktör i att konsolidera den svenska marknaden för nätbaserade banker och mäklare under sin tid som VD för Nordnet. Efter att ha lämnat SBAB i november 2021, uttrycker Danielsson nu sin entusiasm för sitt nya uppdrag och Hemmas framtid. ”Hemma har potentialen att transformera och förbättra världen samt uppnå en tillväxtframgång. Nödvändigheten av att förbättra energieffektiviteten och anpassa sig till klimatet i byggnader är avsevärt hög i både Sverige och Europa de kommande årtiondena,” uttalade Danielsson i en skriftlig kommentar.

Denna nya befattning signalerar en betydande förändring i Klas Danielssons professionella bana och tydliggör hans fortsatta engagemang för hållbarhet och klimatrelaterade frågor, något som är kritiskt för att ta itu med de globala utmaningar vi står inför idag. Hemmas dedikation till att driva på för positiva förändringar genom att fokusera på energieffektivisering och klimatanpassning av byggnader över hela Sverige och Europa är ett lovande framsteg. Med Danielsson i spetsen har företaget en erfaren ledare som kan styra dem mot en framgångsrik framtid.

Med Klas Danielsson vid rodret ser Hemma ut att vara på god väg att skapa positiva förändringar i energieffektivitet och klimatanpassning i fastigheter, vilket är av största vikt för både Sverige och Europa som helhet.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste Nyheter Sverige