Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Lastbil kolliderar med central gångbro i Skellefteå

En lastbil har krockat med en gångbro i hjärtat av Skellefteå tidigt på måndagsmorgonen. Olyckan ledde till avstängning av en del av Bäckgatan och betydande skador på bron.

På måndagen kring klockan 09.00 upplevde centrala Skellefteå en chockerande händelse då en lastbil körde in i en viktig gångbro. Denna bro fungerar som en förbindelse mellan Scandic och en byggnad där viktiga institutioner som Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Försäkringskassan finns.

Fastighetsbolaget Diös, ägaren till båda fastigheterna, mobiliserades snabbt för att utvärdera skadan. Sofie Stark, fastighetschef på Diös, kommenterade: ”Vi håller på att utreda exakt vad som har hänt, vi jobbar med ärendet för fullt.”

Trots tydlig skyltning om maxhöjden på bron, och uppgifter om en eventuell varningslampa, inträffade kollisionen. Stark tillade, ”Att det finns en sådan lampa är ny information för mig, så om den fungerade eller inte vet jag inte. Men vi kommer att undersöka detta.”

Lyckligtvis rapporteras ingen skadad i incidenten. Detaljer fortsätter att framkomma, och utredningen pågår. Stark summerade känslan när hon sade, ”Det är så klart väldigt skönt att ingen person kommit till skada.”

Senaste Nyheter Sverige