Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Skottlossning i Christiania: Pusher Street stänger och polisen inför visitationszoner

I ljuset av nyligen inträffade våldsincidenter har Köpenhamnspolisen beslutat att införa visitationszoner i Christiania. Samtidigt har invånarna valt att stänga den beryktade Pusher Street.

Efter en dödlig skottlossning i Christiania, där en man dog och flera skadades, tar stadsdelen drastiska åtgärder. Den ikoniska Pusher Street, känd för sin öppna cannabisförsäljning, kommer att stängas, och polisen svarar med att upprätta visitationszoner i Christiania och Nørrebro.

Skjutningen inträffade förra lördagen när två maskerade män sköt vilt mot en 30-årig man kopplad till ett mc-gäng. Olyckligtvis drabbades även oskyldiga turister i attacken. Gärningsmännen flydde sedan från platsen på elcyklar.

”Detta är något som vi som polis och samhälle varken kan eller får acceptera,” säger chefspolisinspektör Søren Thomassen, som kommenterar det tragiska händelseförloppet.

Invånarna i Christiania har tidigare försökt ta kontroll över gängrelaterad verksamhet. En överenskommelse nåddes under sommaren med Köpenhamns kommun för att avsluta den öppna försäljningen av cannabis. Men skjutningen visar att det fortfarande finns allvarliga säkerhetsproblem.

Hulda Mader, talesperson för Christianias självstyre, betonar stadens ansvar: ”Gatan är ett samhällsansvar och ett samhällsproblem, som inte ska torkas av på oss som bor här.”

Medan invånarna och polisen arbetar för att återställa säkerheten i området, påminns alla om vikten av gemenskap och ansvar när det gäller att hantera gängrelaterad kriminalitet.

Senaste Nyheter Sverige