Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Ung man dödad i Stockholm: Kopplingar till Uppsalavåldet utreds

I hjärtat av Stockholm, närmare bestämt på Vanadisvägen i Vasastan, utbröt plötsligt skottlossning som chockade många. En ung man i 20-årsåldern blev tragiskt nog skjutningens offer. Polisen granskar nu händelsen noga och ser över eventuella samband med de upplopp som nyligen skakat Uppsala.

Under onsdagskvällen mördades en man i centrala Stockholm. Skottlossningen skedde på Vanadisvägen, och flera vittnen rapporterade om en misstänkt som flydde platsen. Offret avled senare på sjukhus.

Uppsala var skådeplats för våldsamma upplopp nyligen där flera sköts och en ung man avled. Polisen utreder nu om det finns någon koppling mellan detta våld och mordet i Stockholm. Den senaste tiden har skjutningar ökat i Sverige, och polisens hantering av gängkriminalitet har varit i skottgluggen.

Invånare i Stockholm uttrycker sin oro. ”Det är fruktansvärt att det här händer igen”, säger en lokalbo. En annan tillägger: ”Vi kan inte leva i ständig rädsla.” Som svar på detta har polisen meddelat att de kommer att öka sin närvaro i området.

För närvarande samlar polisen vittnesuppgifter och bevis från brottsplatsen. De har även genomfört förhör med individer som potentiellt kan ha information om händelsen. Polisen är hoppfulla om att snart kunna gripa gärningsmannen.

Senaste Nyheter Sverige