Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Ung man svårt skadad i björnattack i Dalarna

I närområdet av Venjan i Mora kommun blev en 25-årig man svårt skadad efter en björnattack under en jakttur. Detta markerar den andra björnattacken i regionen detta år.

Den unga mannen, som deltog i jakt tillsammans med sina anhöriga, blev överfallen av en medelstor hanbjörn som attackerade honom bakifrån. Händelsen resulterade i allvarliga skador där han blev biten i ryggen. Han har sedan dess transporterats till sjukhus, genomgått operation och förblir under observation.

Polisinsats har aktiverats för att lokalisera björnen, men hittills utan framgång. Tidigare i år, närmare bestämt i januari, rapporterades en liknande incident nära Sälen i Dalarna där offret ådrog sig lindriga skador.

Dalarna är känt för sin population av björnar, vilket gör det viktigt för lokalbefolkning och besökare att vara medvetna om de potentiella riskerna. Experter rekommenderar att individer håller sig medvetna om sina omgivningar, varnar andra vid en björnsiktning, och om möjligt undviker kontakt med djuret. Vid en attack är rådet att skydda huvud och hals snarare än att försöka slåss tillbaka.

För de som råkar ut för en björnattack är det av yttersta vikt att snabbt uppsöka medicinsk vård.

Senaste Nyheter Sverige