Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Duplantis Sätter Nytt Världsrekord i Stavhopp med 6,23 m

I den senaste Diamond League-finalen i Eugene, USA, har Armand Duplantis överträffat sig själv genom att sätta ett nytt världsrekord i stavhopp, hoppande på en imponerande 6,23 m.

Duplantis, redan känd för sina tidigare bedrifter inom sporten, har skrivit in sig i historieböckerna genom att klara 6,23 m på sitt första försök. Detta nya rekord överträffar hans tidigare notering på 6,22 m, som sattes tidigare detta år.

Svenska stjärnan Duplantis, under post-eventintervjuer, beskrev sina känslor om hoppet som ”kaos i min hjärna”, men var snabb med att tillägga den fantastiska känslan han upplevde. Han förklarade för SVT: ”Jag är så glad att jag kunde göra det här.” Medan han redan har uppnått så mycket, visar Duplantis ingen tecken på att stanna där. Hans framtida mål? ”Jag vill hoppa över 6,30,” säger han.

En annan höjdpunkt under dagen var närheten av Duplantis familj, som bevittnade rekordet från läktaren. Han betonade hur speciellt det var att ha sin familj där, som stödjer honom under dessa stora ögonblick.

Utöver detta har Duplantis säsong varit en av konsekventa framgångar. Efter att ha vunnit VM-guld i stavhopp i Budapest och tagit hem Diamond League-titeln, markerar detta världsrekord säsongens största bedrift.

Armand Duplantis, med sina oerhörda prestationer, har etablerat sig som en av Sveriges största idrottsstjärnor, inspirerande för unga entusiaster att tänja på gränserna och drömma stort.

Senaste Nyheter Sverige