Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Rubiales avgår som spansk fotbollsförbundspresident efter skandal

Luis Rubiales, en centralfigur inom spansk fotboll, har valt att avgå som president för det spanska fotbollsförbundet. Beslutet kommer i skuggan av den senaste kontroversen kring en dyr privatflygresa till Qatar inför VM 2022. Men Rubiales era som president har varit mycket mer än bara denna incident.

Sedan Rubiales tillträdde som president för det spanska fotbollsförbundet 2018, har hans tid präglats av både framgång och kontrovers. Den senaste debatten har kretsat kring en privatflygresa till Qatar, vars prislapp landade på 670 000 euro. Rubiales, som reste tillsammans med landslagets läkare, har stått fast vid att resan var nödvändig. Han menade också att en affärsbekant i Qatar stod för kostnaden, men många ifrågasätter fortfarande beslutets lämplighet.

Efter en tid av hård kritik meddelade Rubiales i ett kortfattat uttalande sitt beslut: ”Givet de omständigheter som råder känner jag att det bästa nu är att kliva åt sidan som president för fotbollsfederationen.”

Det är ett ögonblick av reflektion för det spanska fotbollsförbundet. Rubiales avgång markerar slutet på en era, och det återstår att se vem som kommer att leda förbundet genom dess nästa kapitel. Med många utmaningar framöver, är det spännande tider för spansk fotboll.

Senaste Nyheter Sverige