Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Idol 2023: Ny säsong, Nya möjligheter och Sändningstider

Idol är tillbaka för sin nittontonde säsong med spännande tillägg: sista-minuten-coaching och spontana auditions i ”Idolexpressen”.

Årets upplaga av Idol bjuder inte bara på de vanliga auditionerna och framträdandena. Nytt för i år är att aspirerande artister kommer att få den unika chansen att få coachning av erfarna artister precis innan deras auditions. Dessutom introduceras ”Idolexpressen”, som ger talanger chansen att spontant prova lyckan i tävlingen.

I den välkända juryn ser vi återigen Kishti Tomita, Katia Mosally, Anders Bagge och Alexander Kronlund. De kommer att bli vittnen till auditions förstärkta med tips och vägledning från etablerade svenska artister som Chris Kläfford, Hanna Ferm, Pa Modou Badjie och Maxida Märak. ”Det är som en fest i fantastiska, underbara människor”, kommenterar Kishti Tomita om talangnivån i Göteborg.

Utöver denna nyhet erbjuder ”Idolexpressen” en chans för de som kanske missade de planerade auditiondagarna. Detta ger möjlighet för spontana auditions samma dag i större svenska städer.

Säsongens vinnare kan se fram emot mer än bara rampljuset. Ett skivkontrakt värt cirka en miljon svenska kronor, samt tillgång till PR och professionella representanter, står på spel.

Här är sändningstiderna för kommande veckor:

  • Vecka 37: Måndag-torsdag kl. 20:00 – Audition följt av slutaudition.
  • Vecka 38: Måndag-torsdag kl. 20:00 – Fortsatta slutauditioner.
  • Vecka 39: Måndag-fredag kl. 20:00 – Direktsänd KVALVECKA.
  • Vecka 40 till 47: Varje fredag kl. 20:00 – Direktsända finalframträdanden.
  • Vecka 48: Storslagen IDOLFINAL kl. 20:00, som äger rum i Avicii Arena

Med dessa nya inslag och fastställda sändningstider, ser Idol 2023 ut att bli en av de mest minnesvärda säsongerna hittills. Det är upplagt för drama, överraskningar och framför allt, fantastisk musik.

Senaste Nyheter Sverige