Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Melodifestivalen 2024 Mottar Tusentals Bidrag

STOCKHOLM – Melodifestivalen 2024 lockar 2 624 bidrag vid anmälningstidens slut, en sänkning från 2023 men fortfarande imponerande.

Årets Melodifestival är igång och har redan mottagit tusentals låtar inför 2024 års tävling. Trots en minskning från förra årets 2 827 bidrag, förblir intresset starkt med 2 624 inskickade bidrag.

Tävlingsproducenten, Karin Gunnarsson, uttryckte sin tillfredsställelse över det stora antalet. ”Det visar att tävlingen fortfarande är populär och att det finns ett stort intresse för musik i Sverige,” kommenterade hon.

Melodifestivalen, som har pågått sedan 1958, anses vara Sveriges största musiktävling. Den har gett världen stora musiktalanger som ABBA, Carola och Loreen. Nu startar processen att välja ut de 30 bidragen som kommer att tävla i nästa års festival. Juryns arbete börjar i oktober, och den första deltävlingen planeras sändas den 13 februari 2024.

Bland de inskickade bidragen har flera trender uppmärksammats:

  • Ett betydande antal av låtarna är på svenska.
  • Dansant popmusik är tydligt populärt bland inlämningarna.
  • Många låtar bär med sig starka budskap.

Detaljer om vilka låtar som går vidare avslöjas i oktober. Med tanke på det brett varierande musikutbudet ser 2024 ut att bli ännu ett spännande år för Melodifestivalen.

Ytterligare Information:
Melodifestivalen 2024 kommer att sändas på SVT och SVT Play. Officiell presentation av de 30 tävlande bidragen väntas i oktober.

Senaste Nyheter Sverige