Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Joe Burrow Slår Rekord med Största NFL-kontraktet Någonsin

Joe Burrow från Cincinnati Bengals har nyligen satt sin signatur på ett avtal som sträcker sig över fem år och är värt 275 miljoner dollar. Med detta steg blir han den bäst betalda spelaren i NFL:s historia.

Denna avtalsöverenskommelse visar tydligt hur quarterback-positionen tar en alltmer central plats i NFL:s framtid. Burrow, som tidigare ledde Bengals till Super Bowl och utnämndes till matchens mest värdefulla spelare, har nu säkrat en framstående position i ligan.

Joe valdes som den första övergripande valet av Cincinnati Bengals i NFL-draften 2020. Han har snabbt etablerat sig som en av de bästa quarterbackarna i ligan. Efter bara sitt andra år i ligan ledde han sitt lag till Super Bowl och blev utsedd till matchens MVP.

Medan NFL ser en betydande ökning av quarterback-löner – med spelare som Aaron Rodgers, Patrick Mahomes och Deshaun Watson som alla nyligen undertecknat kontrakt värda över 40 miljoner dollar per år – sätter Burrows avtal en ny standard.

Förutom den imponerande siffran, innehåller kontraktet även andra intressanta klausuler. Burrow har rätt att avbryta avtalet efter säsongen 2024 och har även en klausul som förhindrar byte av lag.

Avtalets undertecknande försäkrar att Burrow förblir Bengals quarterback under överskådlig framtid, och erbjuder laget möjligheten att bygga en mästerskapskandidat runt honom. Med ständigt ökande lönetak inom NFL kan vi förvänta oss att se fler quarterbacks teckna massiva kontrakt framöver.

Sammanfattning av avtalsvillkoren:

  • Fem år
  • 275 miljoner dollar
  • 219.01 miljoner dollar garanterade
  • Genomsnittlig årlig lön på 55 miljoner dollar
  • Möjlighet att avbryta efter säsongen 2024
  • Klausul som förhindrar byte av lag

Detta avtal är det största i NFL:s historia sett till genomsnittlig årlig lön. Det enda avtalet med mer totalt garanterade pengar är Patrick Mahomes’ 10-åriga kontrakt på 450 miljoner dollar, men Burrows kontrakt har mer garanterade pengar per år.

Senaste Nyheter Sverige